Iva Pazderková se s organizací Život 90 nepropojila poprvé. Komunitní centrum seniorů podpořila před nedávnem finančním obnosem, který vyhrála v soutěži Tvoje tvář má známý hlas.

„Velmi si toho vážíme. A ceníme si, že tady Ivu dnes máme,“ těšil se zakladatel Života 90 Jan Lorman. Projekt vznikl původně jako komunitní centrum. Postupně se působení Života 90 začalo rozšiřovat. Dnes zde objevíte kromě volnočasových aktivit i pečovatelskou službu, tísňovou péči, poradenské služby a divadlo.

A právě v divadle si mohli senioři v rámci dne Života 90 užít netypickou módní přehlídku. „Oblečení nám darovaly známé herečky. Následně bude klientům nabídnuto za symbolickou cenu,“ prozradila Michaela Sladká, která měla tento jeden den v roce na starosti.

Módní přehlídka

Zájem o přehlídku byl tak velký, že se někteří senioři do divadla ani nedostali. Po poděkování zakladatele, který zmínil novinky posledního roku, přišla na pódium průvodkyně večerem Iva Pazderková.

Modelkami se ale nestal nikdo jiný než ženy z centra. A do netradiční role se vžily bravurně. „Podívejte se, paní Marie dokáže nahodit tvář jako pravá topmodelka... bez úsměvu,“ komentovala Pazderková.

Ta do přehlídky také věnovala pár svých kousků. Jako například háčkovanou kabelku, kterou sama vyráběla. „Původně jsem ji věnovala sestře. Ale nikdy s ní nevyšla z domu. Tak jsem ráda, že ji mohu dát vám na dobrou věc,“ smála se Iva.

Podívejte se na fotky z akce:

Fotogalerie
28 fotografií