„Multižánrová expozice představuje odvěké ohrožení Prahy ohněm. Prostřednictvím nových médií seznamuje s úlohou vodárenských věží, ničivými požáry v průběhu staletí i příběhy pražského hasičstva,“ uvedla za Muzeum hlavního města Prahy Olga Šámalová. Novomlýnská vodárenská věž, ve které výstava Praha hoří! probíhá, vznikla v druhé polovině 17. století. Kromě toho, že sloužila hlavně k zásobování vodou okolní části Nového Města, nabízela a dosud nabízí všem, kdo zdolají několik schodů a vylezou do posledního patra, krásný výhled na okolí. 

Veřejnost měla zákaz

Tato unikátní technická stavba prošla velkou rekonstrukcí za desítky milionů, dostala novou střechu, novou fasádu, okna, dveře i podlahy. Dříve do ní kvůli havarijnímu stavu veřejnost nemohla, teď se ale vše změnilo. A poprvé se do věže podívá i veřejnost.

Novomlýnská vodárenská věž je otevřena denně kromě pondělí od 9 do 18 hodin, každou poslední středu v měsíci zůstává otevřená dokonce až do osmé hodiny večerní. Ale pozor, na půl hodiny od 12 do do půl jedné je zavřená, a to kvůli polední pauze. Za základní vstupné zaplatíte 120 Kč, rodinu vstupenka vyjde na 200 Kč. Více informací naleznete zde.
Fotogalerie
15 fotografií