Stánky i dekorace stavěli dělníci na Staroměstském náměstí celý týden. „Přiblížit se kvalitě vánočních trhů chceme tím, že jsme vytvořili krásnou výzdobu – velice nákladnou, velice pestrou a velice tradiční ze všech možných krajů,“ řekl pro pořad Blesk.cz Selfie z Prahy šéf představenstva firmy Taiko Libor Vybíral.

Sází i na bohatý kulturní program a kvalitu nabízeného zboží – ať už jde o suvenýry, nebo občerstvení.

Dekorace je tento rok jiná už na první pohled. Poznáte to třeba na dominantním prvku trhů – bříze.

„Letos je zajímavá v tom, že okolo ní najdeme velký věnec, ze kterého vedou velké pentle. Ty nám tady tvoří takovou pomyslnou střechu. Pod ní stojí zahrádka s krásnými slaměnými sochami zvířátek,“ uvedla Kateřina Hájková ze společnosti SOS dekorace.

Navíc pod břízou bude probíhat i kulturní program. Během živých animačních vystoupení si tu budete moci zazpívat a zatančit. Samozřejmě tu vyrostlo také tradiční pódium, kde se vystřídají stovky účinkujících.

Novinkou, co se týče občerstvení, jsou jarní brambory. „Jde o brambory, které se budou restovat na pánvích s jarními bylinkami, s cibulkou a podobně na všechny možné způsoby,“ dodal Libor Vybíral.

Na podobu trhů se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy. Uvidíte také, jak to vypadá ve vozovně Žižkov, nebo neuvěřitelnou show, kterou předvedl lachtan v trojské zoo:

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadá místo, kde spí tramvaje! A lachtan v pražské zoo předvedl strhující show. Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!