„Nápad jsem měl v hlavě více než rok, chtěl jsem uspořádat závody jinak, než je obvyklé – více adrenalinu, jiný systém, losování cviků, seriál, který bude mít více akcí a lidi se budou mezi sebou hecovat, prostě sport a zábava v jednom,“ prozradil pořadatel Libor Kalous.

Celá idea je založena na tom, porovnat své síly. Vítězí jen ti nejlepší – čtyři lidé z davu. „Přijít může každý, je to snadné, není žádný omezený počet. Žádní světoví šampioni, ale lidi, které baví cvičit s vlastním tělem, žádné činky,“ vysvětloval Kalous. Trénovat tak můžete v parku, doma nebo v lese. Jde o základní cviky – shyby, kliky, kliky na bradlech a dřepy, z těch vše vychází.

Nikdo předem netušil, který z cviků bude vybrán. Jednotlivé cviky se vylosovaly až na místě. Každé kolo tak mělo čtyři až pět cviků. Některé vypadaly velmi náročně. Soutěžící se s nimi však vypořádali, i když někteří měli namále.

Někteří tak bojovali spíš se sebou než s ostatními. „Nejhorší byly ruské dipy, tam musím ještě potrénovat,“ přiznala jedna ze sedmi žen – unavená, ale spokojená dvaadvacetiletá studentka FTVS Aneta.

Pokud máte chuť zazávodit si, další soutěž proběhne v Ústeckém kraji 25. března.

Podívejte se na fotky z akce:

Fotogalerie
14 fotografií