Mrazivý lednový den si mohli lidé zpříjemnit mlsáním. Café Parlor na Praze 8 mělo speciální akci, při které si každý zákazník namíchal čokoládu dle svých chutí. „Cena je naprosto dobrovolná. Záleží na vašem uvážení,“ prozradil Lukáš Prokop z kavárny Café Parlor.

Kromě možnosti namíchat si speciální tabulky tmavě hnědé sladkosti, si mohli lidé poručit horký nápoj nebo si koupit nalámanou čokoládu za speciální cenu. „Za sto gramů zaplatíte pět korun,“ prozradil Prokop.

Lidé si míchali opravdu různorodě. Někdo holdoval lentilkám, jiný zase ovoci. „Namíchali jsme si dvě čokolády,“ prozradil zákazník Pavel, který přišel mlsat se svou malou dcerou.

Čokolatiér Martin Pokorný tuto spolupráci pod záštitou české čokoládovny zažil poprvé. „K čokoládě jsem se dostal přes cukrařinu,“ prozradil.

Martin Pokorný míchal lidem čokoládu dle chuti.
Autor: Eva Fornálová

Sám má nejraději čokoládu hořkou bez přísad. „Upřednostňuji čokolády ze Střední a Jižní Ameriky,“ svěřil Pokorný. Jsou totiž prý jemnější a mají více chutí než jenom hořkou. Poukazoval na to, že existuje daleko více chutí čokolády, než na které jsme jako běžní spotřebitelé zvyklí.

Pokud jste akci 18. ledna promeškali, nezoufejte. „Tato akce je ze série tří eventů,“ zmínil Prokop. Další možnost bude tedy 1. a poté 13. února. A pokud se akce natolik zalíbí, kavárna se nebrání tomu uspořádat další čokoden.

Podívejte se, jak to vypadalo:
Fotogalerie
17 fotografií