Veggie Vánoce navazují na letní akci Veggie Náplavka. Akci navštěvují tisíce lidí se zájmem o zdravý a etický životní styl, pořádané projektem veganských sportovců Vegan Fighter a Českou veganskou asociací.

„Návštěvníkům chceme nabídnout praktické tipy, jak prožít svátky zdravě a bez nutnosti konzumovat zvířata - to už je dnes nejen možné, ale dokonce i chutnější,“ říká PhDr. Iva Linda Maruščáková, hlavní organizátorka akce a thaiboxerka z Vegan Fighter.

Veganskou akci navštívil i pornoherec Robert Rosenberg.
Autor: Alexandr Darius Radecký

Akce tedy nenabídla pouze nejrůznější veganské pochutiny, a to ať už sváteční nebo běžná, jako je pizza, burgery nebo koláče. Program nabídl možnost dozvědět se o rostlinné stravě něco více skrze přednášky.

Odpoledne v Mánesu nepatřilo pouze veganům, řada návštěvníků se stravovala běžnou stravou. „O akci jsem se dozvěděla díky sestře, se kterou jsem dnes přišla. Sama se vegansky nestravuji, ale když se jídlo umí připravit, nepotřebuje ani maso,“ prozradila návštěvnice Aneta (24), která si ten den dopřávala rostlinná jídla.

Organizátoři doufají, že akcí zase někomu pomohli vydat se na empatičtější cestu. „Zvířata jsou cítící a svébytné osobnosti, které si zaslouží naši ochranu a respekt, ne praktiky, které zažívají ve velkochovech a na jatkách. Rostlinná strava je navíc velmi zdravý životní styl, s nejvýraznějším pozitivním dopadem na planetu, jaký v současné době známe“, dodávají organizátoři.

Podívejte se, jak to u Mánesa vypadalo:

Fotogalerie
14 fotografií