DesignSupermarket vznikl vpřed deseti lety. Festival si klade za cíl spojit a neformálně seznámit osobnosti designu. Hlavní částí akce je takzvaný Showroom – koncentrovaná prodejní přehlídka kurátorského výběru desítek současných českých i zahraničních autorů.

Letošní ročník představí pod jednou střechou na 90 designérů nejen z Česka, ale také ze zahraničí, například z Holandska nebo Izraele. V každém patře domu objevíte ceduli, pokud se chystáte podívat se zejména na svého favorita.

Akce kromě zajímavých kousků mladých umělců přinese také jedinečné knihkupectví, které objevíte v podkroví – výběr novinek ze světa umění, designu a architektury, které nejsou běžně k dostání.

„DesignSUPERMARKET zraje a s ním dozrávají i jeho designéři. Je skvělé sledovat, kde jsou dnes značky, které s námi před 10 lety začínaly, a zároveň jak inspirují a motivují současné začínající autory,“ říká Darina Zavadilová, kreativní ředitelka festivalu.

Kosmetika a dřevěné šperky

Festival nabízí vedle stálic české designérské scény, jako jsou Zorya, Janka Prokić, Leeda, SISTERSCONSPIRACY nebo Durch Duo, i několik zcela nových značek, jmen a projektů. „Jsou jimi například minimalistické šperky z netradičního materiálu, stabilizovaného dřeva pod značkou LESS}MORE designérek Markéty Šumové a Adély Wiesenbergové. Hned dvě značky, ODIVI a Jakoby, představí vedle šatů i vlastní řadu kosmetických produktů,“ prozrazovala třešinky na dortu Zavadilová.

Jedinečný domov

V Kafkově domě si budete moct koupit i originální tapety do interiéru. „Spolu s partnery projektu jsme pečlivě vybírali vítězné návrhy tapet od českých i zahraničních designérů, které jsme sestavili do prodejní kolekce,“ vysvětluje Světlana Novotná, ředitelka festivalu.

Podívejte se, co na vás v Kafkově domě čeká:
Fotogalerie
75 fotografií