Obří los, gorila, dinosaurus, mořští živočichové i motýli. Všechna tato zvířata si návštěvník může prohlédnout v Nové budově Národního muzea v expozici Archa Noemova.

V muzeu jsou shromážděni živočichové z různých koutů planety, obyvatelé afrických savan, evropských lesů i mořského dna. A jako zvířata v biblickém příběhu – i tato archa se snaží zvířata zachránit. Nikoliv však před potopou světa, ale před úplným vyhynutím, které mnohým vystavovaným druhům hrozí. Hlavně dětským návštěvníkům představuje roli zoologických zahrad, národních parků a muzeí v ochraně přírody.

K vidění jsou i rarity ze světa zvířat. Zatímco děti nejvíce obdivují tučňáka, lva, lachtana či orangutana, dospělí se zpravidla pozastavují nad penisovou kostí kytovce (měří více než 1 metr). Velekrab japonský působí jako obří pavouk. Bát se ho ale není třeba, žije jen na dně mělčích moří v Japonsku.

Expozice bude v Nové budově Národního muzea po dobu rekonstrukce hlavní budovy. Ta má skončit v roce 2018. Vystavovaní živočichové jsou sdružováni podle místa, kde žijí, odborně řečeno podle zoogeografických oblastí. Živočichy z africké oblasti, například lva, zebru, gorilu či antilopu, tedy najdete vedle sebe.

Kdy: Po–Ne 10:00–18:00

Kde: Nová budova Národního muzea, 4. patro

Za kolik: dospělí – 100 Kč, děti, studenti, senioři – 70 Kč, děti do 6 let – zdarma

Fotogalerie
8 fotografií