„Já poprvé zažila Restaurant day na Krymské… Myslím, že to bylo tohle léto. Moc se mi ta idea líbila,“ prozradila Zuzana, zatímco podávala chlebíčky s rostlinnou pomazánkou návštěvnici akce.

„Jsme přátelé. Vaření nás vždy moc bavilo. Prozatím jsme vařili jen pro kamarády. Ale řekli jsme si, proč si to nevyzkoušet takto veřejně,“ zmínil Nikola, který společně se Zuzkou jídlo den předem připravil.

Stát se součástí Restaurant day není vůbec těžké. „Oba jsme pracující. Já si tedy vzal odpoledne volno v práci, abychom vše stihli i s nákupy. Vařili jsme tak do noci,“ popisoval přípravy, které zabraly devět hodin čistého času tak, aby ve dvou dokázali nabídnout dva druhy jídel.

Další den restaurací, kterého se můžete zúčastnit buďto jako návštěvníci, nebo hostitelé, bude opět za tři měsíce.

Fotogalerie
21 fotografií