„Na veletrhu můžete vidět ukázky práce a výcviku asistenčních, vodicích a signálních psů,“ prozradila na začátku akce Tereza Vysloužilová, koordinátorka projektu. K vidění byla ale také práce psovodů Celní správy a záchranářů.

Na představení přijeli psovodi nejen z hlavního města, ale také až z Brna. Návštěvníci tak pozorovali i to, jak se musí psi vypořádat s rozptylováním a jak uposlechnout příkazy pána:

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak to na festivalu vypadalo... Efo


Malí návštěvníci si pochvalovali hlavně možnost pohladit si chlupatá stvoření. „Miluju zvířátka,“ zmínila malá návštěvnice Terezka (4), která si právě hladila ježečka ze záchranné stanice Praha.

„Malá si tady přišla na své se zvířátky a my jsme se zase mohli poohlédnout po lepším krmivu,“ vysvětlovala maminka Pavlína (32), která ocenila akci právě z praktického hlediska.

Mazlení s ježečkem lákalo všechny děti.
Autor: Eva Fornálová

Mezinárodní den zvířat nepřipadá na 4. října náhodou. Jedná se o datum úmrtí Františka z Assisi, který pečoval o opuštěná, nemocná a týraná zvířata. „Lidé by si v tento den měli pamatovat na péči o svého mazlíčka,“ prozradila organizátorka.

Cílem akce tak bylo upozornit na důležitost toho, aby si lidé uvědomili, zda-li si opravdu zvíře chtějí pořídit, protože se nejedná o hračku, ale živou bytost.

Podívejte se, jak to na festivalu vypadalo:
Fotogalerie
19 fotografií