Sedm cukrářů – profesionálů se probojovalo do pražského finále soutěže „Cukrář roku“. Finalisté se do něj dostali z prvního kola, kdy účastníci vyráběli pětikilogramový slavnostní dort. Ten se měl tematicky dotýkat osoby císaře Karla IV.

Mezi vítěznými dorty mohli lidé obdivovat sladký pokrm ve tvaru hradu Karlštejn, poštovní známky s Karlem IV., královské koruny nebo busty.

Finalisté přímo před návštěvníky veletrhu dostali za úkol připravit dva druhy kavárenských zákusků. „Jeden je s použitím čokolády, druhý dezert je libovolný,“ prozradila viceprezidentka Asociace kuchařů Pavlína Berzsiová.

Lidé tak mohli přihlížet, jak cukráři pekli korpusy, připravovali náplně a zdobili své výtvory. O vítězi soutěže „Cukrář roku“ v Praze rozhodne porota, která zhodnotí profesionalitu zpracování, spojení jednotlivých ingrediencí, chuť a vlastní prezentaci.

V Praze se sešli nejlepší cukráři z celého Česka.
Autor: ČTK/Krumphanzl Michal

Také cukráři amatéři dostali během veletrhu prostor. Proběhly zde totiž také soutěže v pečení palačinek, chodských koláčů nebo zdobení „cupcaků“ (malých dortů v košíčku).

Fotogalerie
4 fotografie