Burgerfest 2016 připravil milovníkům jídla desítky stánků s burgery, ale i s pivem nebo dortíky.

Nejdelší frontou na burgery se mohl pyšnit stánek Sweet 60’s, který se chlubil billboardem „Vítězný burger číslo 1“. I přes odrazující letní teploty lidé neváhali a rozhodli se čekat.

Nejdelší fronta ve Sweet 60’s
Autor: Michaela Lišková

Na pódiu, kde se soutěžilo v pojídání burgerů, ale nadšenci frontu čekat nemuseli. Měli před sebou totiž tác hned s deseti burgery, které měli za úkol co nejdříve spořádat.

Soutěže se zúčastnilo deset jedlíků. Jasným favoritem byl už od začátku Vladimír Dvořáček z Ostravy. Neuvěřitelnou rychlostí do sebe totiž hrnul takticky nejdříve plátek masa a poté housku. Vše zapíjel vodou a zase pokračoval.

Podívejte se na video ze soutěže:

Video
Video se připravuje ...

Kdo sní nejrychleji 10 burgerů? Michaela Lišková

Po burgerech šel na párky v rohlíku

Zatímco někteří Vladimírovi spoluhráči už pojídání po třech burgerech vzdali, silný Ostravák bojoval dál. Svých deset burgerů tak snědl za necelých sedm minut jako první a mohl se pyšnit prvním místem a za odměnu i flaškou whisky.

„Burgery se mi jedly docela dobře, nebylo jich zase tolik. Jako koníček mám objíždění soutěží v pojídání jakýchkoli jídel a některé soutěže byly i těžší, například pojídání knedlíků. Těch jsem snědl dokonce čtyři kila,“ řekl Blesk.cz Vladimír.

Kdo by čekal, že muž do sebe už ten den žádné další jídlo nedostane, zmýlil by se. „Dneska mám tady v Praze naplánovanou ještě jednu akci, a to zhruba za dvě hodiny. Pojídání velkých hotdogů, tak snad mi do té doby vytráví,“ překvapil Vladimír.

Výherce v pojídání burgerů Vladimír Dvořáček
Autor: Michaela Lišková

Kdo během soutěže seděl v první řadě, vydělal. Lidé totiž dostali nesnědené burgery ostatních soutěžících.

Veganské, bezlepkové i losí

Festival nabídl opravdu rozmanitý výběr burgerů. Na menu totiž nechyběly veganské ani bezlepkové. Kuriozitou se stalo i maso, ze kterého kuchaři své pokrmy připravovali. Nenabízeli pouze maso hovězí, ale například i losí nebo burger z pořádného divočáka nebo muflona.

„U nás si lidi asi nejvíce dávali Kalifornský burger, ale vesměs je to dost na střídačku. Máme tady docela frmol a v tomhle vedru je to náročné, ale vše zvládáme s úsměvem,“ řekl při otáčení masa kuchař Michal z George Prime Steak.

Zdravé burgery
Autor: Michaela Lišková

„My jsme s rodinou přijeli speciálně na burgery až z Mělníka. Zatím máme první, chutná dobře, ale na nás je možná trochu propečenější,“ popsala chuť paní Lucie se svou rodinou.

Podívejte se na fotogalerii z Burgerfestu:

Fotogalerie
34 fotografií