Zážitek budete mít o to větší, když se svezete Pražským motoráčkem z roku 1959. Ten vyráží na cestu každou sobotu a neděli.

„Oproti vlaku Českých drah je motoráček výjimečný tím, že v něm na vás dýchne kouzlo nostalgie. Například okna se stahují ručně kličkou a celý interiér odpovídá roku výroby,“ popsal v pořadu Selfie z Prahy Jakub Tobiaš, průvodčí z Klubu železničních cestovatelů.

Při cestě pojedete přes dva vysoké mosty, díky kterým získala trať právě název Pražský Semmering. „Svou trasou a vzhledem totiž připomíná horskou dráhu v Rakousku, která je zapsaná na seznamu UNESCO,“ dodal Tobiaš.

Na vlak ale můžete nasednout už na hlavním nádraží. Odtamtud vyráží každou sobotu a neděli v 9:07, 11:07, 13:02 a 15:02. Zastavuje na severním nástupišti Smíchovského nádraží, Žvahově, v Jinonicích, na Cibulce, ve Stodůlkách a dojede na Zličín. Poté jede hned zpět.

Ve vlaku platí jízdné Pražské integrované dopravy, jako je třeba Lítačka. Jinak lístek pořídíte v motoráčku za 40 korun, pro dítě za polovinu.

Na pohled z kabiny motoráčku a nádherné výhledy, které se vám naskytnou, se podívejte ve zpravodajské show Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Skryté romantické místo v Praze, které nadchne! A co se stane, když se moc opřete v metru. Matěj Smlsal, David Vaníček