O pořádný rozruch se v zoologické zahradě ve čtvrtek dopoledne postarali dovádějící lední medvědi. Do výběhu jim totiž ošetřovatelé vhodili nové hračky. „Běžně medvědi dostávají například míče, pneumatiky, námořní bójky a silniční kužely,“ uvedla tisková mluvčí pražské zoo Jana Myslivečková. Teď ale dostali něco, co ještě neznali, a to zelené podstavce od slunečníku. 

Video
Video se připravuje ...

Tom, Berta a Bora dostali do výběhu nové hračky, plastové podstavce pod slunečníky. Největší radost měl ten nejmladší z nich Tom - do podstavce kousal, drbal se o něj a nadhazoval si ho. Martina Neckářová, Blesk TV

Medvědi si podstavce nejprve očuchali a pak si začli hrát. Největší radost z nich měl nejmladší z medvědí skupiny Tom, který v listopadu oslaví deváté narozeniny. Jeden podstavec si „ukradl“ pro sebe. Nejdříve ho na suchu okusoval a zvedal v tlapách, pak si ho hodil do vody a skočil za ním, až voda z výběhu vyšlouchla ven na návštěvníky zoo. „Podívej se, jak se ten medvídek s tou hračkou potápí,” upozornilo jedno z dětí rodiče. 

Berta nezkazila zábavu

Medvědice Bora, máma Berty, se do hrátek nezapojila a vše jen pozorovala z povzdálí. Berta ale neodolala a k Tomovi se přidala. Chvíli se ostýchala skočit za Tomem do vody, nakonec tam »žuchla«. „Tom by si stále jen hrál a i na chovatele často vymýšlí nejrůznější lumpárny, o čtyři roky starší Bertě jsou podobné taškařice cizí a někdy jako by jí chyběla potřebná sebejistota. Přesto si tihle dva skvěle rozumějí,“ popsala dále Myslivečková.

Tom, Berta a Bora dostali do výběhu nové hračky, plastové podstavce pod slunečníky. Největší radost měl ten nejmladší z nich Tom - do podstavce kousal, drbal se o něj a nadhazoval si ho.
Autor: Jakub Poláček

Medvědi si hráli jako malé děti. Berta se v mezičase chladila pod vodopádem. Medvědí hrátky návštěvníci znovu mohou vidět zase v pátek od 11 hodin. 

Podívejte se, jak to medvědi rozjeli:

Fotogalerie
22 fotografií