Umělec, kavárník a kreativec Ondřej Kobza je proslulý svými nápady, jak vdechnout nevyužitým městským prostorům nový život. Kobza je tvůrcem poeziomatu, pián na ulici nebo šachových stolků.

Novinka Stromovous

V podniku Stromovous, který objevíte hned na začátku Stromovky u holešovického výstaviště, naleznete všechny tyto projekty, »Kobzovy nápady«, na jednom místě – piáno, šachy, občerstvení, navíc si můžete zahrát i ping pong nebo sem zajít na koncert.

Ctít kontext místa je zásadní. A vstup do krásného parku je ideální místo pro zastavení se na kafe s přáteli či osvěžit se po procházce Stromovkou,“ popisuje Ondřej Kobza, který nedávno otevřel podobný veřejný prostor Šesťák na Vítězném náměstí v Dejvicích.
Sedět je zde možné i na paletách.
Autor: Eva Fornálová

Kobza nezamýšlí konkurovat letnímu kulturnímu klubu pod širým nebem Tiskárna na vzduchu. „Snažíme se to tu oživit stejně tak jako Krymskou,“ vysvětlovala při zahajovacím večeru podniku Stromovouse produkční Michaela Hečková.

„Plánovány jsou akustické koncerty menších nepříliš známých kapel, veřejné tančírny, ale i lekce jógy a další sportovní aktivity. Program dokonce probíráme i s Tiskárnou na vzduchu, abychom se doplňovali,“ prozradila Michaela Hečková. 

Podívejte se, jak Stromovous vypadá:
Fotogalerie
11 fotografií