Akce se zúčastní 62 tanečních souborů z 23 zemí Evropy, Asie a Jižní Ameriky. Celkem v Praze vystoupí 1700 zpěváků, tanečníků a hudebníků.

Během tří dnů od 28. do 30. července se rozezní na pražských náměstích lidovky z celého světa. „Můžete se zaposlouchat do lotyšských, estonských, finských a německých lidových písní. S populární švýcarskou skupinou Trichlergruppe Euthal do Prahy přijedou hráči na alpský roh. Po roce v Praze opět zazní kravské zvony,“ lákají organizátoři. 

Vystoupení na několika místech v Praze

Vystoupení budou probíhat na pódiích v centru města – na Alšově nábřeží u Rudolfina (28. 7. odpoledne, 29. 7. a 30. 7. celý den), na Hradčanském náměstí (29. 7. celý den a 30. 7. odpoledne) a na náměstí Republiky (30. 7. odpoledne).

Pražské folklorní dny oživily metropoli.
Autor: Eva Fornálová

Na Alšově nábřeží se už ve čtvrtek, kdy festival začal, zastavovali nic netušící turisté a s úžasem pozorovali tanec. „Je to krásné vidět, že se stále udržuje tradice. Zvláště v dnešní době, kdy mladé holky mívají spíše chuť natřásat se v rytmech hip hopu při twerkování,“ obdivovala taneční soubory mladých tanečníků divačka.

Vyvrcholením festivalu bude sobotní průvod všech souborů Starým Městem, který vyrazí v 10 h ze Staroměstského náměstí. Akce je přístupná pro všechny diváky zdarma.

Fotogalerie
10 fotografií