Pro mnohé je šílenec. Laso Schaller (28) se totiž loni postavil nad vodopád ve Švýcarsku a skočil. Na hladinu dopadl rychlostí 123 km/h, letěl necelé čtyři vteřiny.

Pro představu – muž skočil z výšky, která se rovná 13patrovému panelovému domu nebo legendární šikmé věži v italské Pise.

„Vodopád v Maggii ve Švýcarsku jsem viděl poprvé před pěti lety. Jakmile jsem ho spatřil, začal jsem přemýšlet, zda a jak by se z něj dalo skočit. To byl začátek příběhu, na který jsem se připravoval čtyři roky,“ popsal mladík.

A během prvního srpnového víkendu předvede svůj skok i v Česku. Chystá se totiž na závody HighJump, které se uskuteční v lomu v Hřiměždicích u Příbrami. Pro Lasa by neměl být skok ničím obtížným, do vody se vrhne „jen“ z výšky 30 metrů. To je totiž maximální výška, kterou lze v místním lomu pokořit.

Kromě skoků i létající motorky

Na akci HighJump, která se koná 5. a 6. srpna v Hřiměždicích, budou lidé závodit i v disciplíně, kdo skočí největšího placáka. Zároveň nad hlavami diváků budou létat jezdci na kolech.

Dalšími akcemi, které organizátoři chystají, je obří 50metrová skluzavka, po které budete moci sjet také vy. Uvidíte ale i Flyboard exhibici, při níž se borci pomocí speciálního zařízení napojeného na vodní skútr vznášejí vysoko nad hladinou a předvádějí neuvěřitelné triky.

Podívejte se, z jaké výšky Laso skočil:

Fotogalerie
4 fotografie