Ze Dnů hmyzožravců se v trojské zoo stala už tradiční akce. „Loni jsem ji promeškala. A tak jsme si ji teď nemohli nechat s manželem ujít. Nikdy v životě jsem to nejedla. Holt v supermarketu běžně brouka v plechovce neobjevíte,“ smála se ještě před konzumací návštěvnice zoo Kateřina (39).

Lidé brouky nepojídali jen tak. Expertka na entomofagii (využívání hmyzu jako pokrmu – pozn. red.) Erika Prokešová je na místě speciálně upravovala. 

Šlo tedy i o určitý gastronomický zážitek, nejen pokoření odporu k snědení něčeho, na co nejsme v našich končinách zvyklí. 

V zoo si lidé „pochutnali“ na hmyzu.
Autor: Blesk.cz - Karel Kopáč

„Na návštěvníky čekají už klasické úpravy, jako jsou cvrčci v cukru nebo mouční červi na česneku, pro odvážnější přidáme sarančata v trojobalu nebo šváby se sušenými rajčaty,“ lákala mluvčí zoo Jana Myslivečková.



Lidé, kteří jednotlivé delikatesy ochutnali, byli příjemně překvapeni. „Mmmm, to chutná jako oříšky. Kdo by to byl řekl?“ pochutnávala si na několika cvrčcích v cukru Katka. „Ale červa tedy do pusy nestrčím,“ zašklebila se na manžela. 

Pokud máte chuť, můžete na Dny hmyzožravců zajít do zoo v Troji i v neděli. Servírovat netradiční pochoutky budou opět od 10 do 16 hodin.

Podívejte se, jaké pochutiny v zoo servírovali:

Fotogalerie
9 fotografií