Pravidelná akce v rámci food festivalu se na venkovním prostranství klubu toto léto pořádá už potřetí z celkem šesti termínů. Lidé událost navštívili také 10. července a nabídka pro mlsné jazýčky je vážně rozmanitá. Chuťové pohárky si návštěvníci můžou polechtat hot dogem nebo pastrami, orientálně zaměření lidé pak vezmou útokem sushi nebo spoustu jiných specialit orientální kuchyně.

Street Food Jam: Lidé v Praze o víkendu ochutnávají světové speciality.
Autor: Daniel Vitouš

Zahradní oslava jídla v Holešovicích nabízí také sendviče, těstoviny, burgery a mnohé další pokrmy, na své si rozhodně přijdou i milovníci sladkého. K dostání jsou například vafle a v letních tropických vedrech zaručeně osvěží ručně dělané nanuky. Nechybí zde ani různorodé kávové speciality, nealko drinky a pivo.

Netradiční prostředí

Hned na první pohled zahrada festivalu zaujme svým vzhledem: všude kolem se totiž nacházejí až neuvěřitelné industriální ozdobné prvky, které vypadají jako z jiného světa. Avantgardní mechanické objekty složené z trubek, ozubených kol a neidentifikovatelných „udělátek“ zaručeně zaujmou nejednoho technicky založeného návštěvníka.

Street Food Jam: Avantgardní výzdoba na první pohled zaujme.
Autor: Daniel Vitouš

V tropických podmínkách, kdy se rtuť teploměru snadno přehoupne přes 30 stupňů Celsia, mohou na místě lidé vyhledat azyl na dvoupatrové terase. Také ta se kompletně celá skládá z již zmiňovaných složitých ozdobných prvků, a tak je o netradiční prostředí pro exotické hodování předem postaráno.

Street Food Jam: Spletité obrazce z technických předmětů jsou neuvěřitelné.
Autor: Daniel Vitouš

Jídlo samotné je dle reakcí lidí prvotřídní a návštěvníci si ho v průběhu neděle chválili. Redakci Blesk.cz to potvrdili také Tereza s Petrem, nadšení strávníci, kteří na food festivalu nejsou žádnými nováčky. „Je to tady skvělé, baví nás právě ta kulinářská rozmanitost, kterou zdejší festival přináší,“ vysvětluje Petr. „Přesně tak, pokaždé si dáme něco jiného. Snažíme se nevynechat ani jednu příležitost, když se to tady zrovna v neděli koná a my máme čas, tak rozhodně jdeme,“ přitakává mu Tereza.

Street Food Jam: Lidé v Praze o víkendu ochutnávají světové speciality.
Autor: Daniel Vitouš

Do konce letních prázdnin mají lidé v Praze možnost akci před klubem Cross v Holešovicích zažít ještě třikrát. Každá druhá neděle znamená, že příští termíny Street Food Jamu jsou 24. července, 7. a 21. srpna.

Fotogalerie
14 fotografií