Celý závod byl rozvržen do více kategorií tak, aby se jí mohl zúčastnit opravdu každý. Běžely proto i děti, samozřejmě ty se účastnily kratšího běhu. Mezi dospělými se potom účastnili muži i ženy různého věku. Startovalo se jednotlivě v pravidelných intervalech.

Na startu závodníci vybíhali v intervalech jeden za druhým.
Autor: Daniel Vitouš

Někteří závodníci se zvídavě chodili na trasu dívat ještě před samotným startem. „Klimatizované to schodiště nebude?“ ptal se jeden z nich. „Jen co to doběhnu, tak mě čeká ještě jeden závod, protože spěchám do práce,“ oznámil sportovec po krátkém zahledění směrem ke schodům vysoké budovy.

Redakce Blesk.cz se do cíle naštěstí dostala výtahem.
Autor: Daniel Vitouš

Redakce Blesk.cz získala unikátní vstup přímo na běžeckou „trať“ – mohli jsme tak být u toho, když sportovci nelehkou trasu zdolávali. Každé stoupání bylo znát, každé další patro znamenalo pro běžce větší a větší vysílení. „Osmé…“ prohlásil jeden ze závodníků tragicky při pohledu na patro, které právě vybíhal.

Sportovci běželi v netradičním závodu do schodů.
Autor: Daniel Vitouš

Přepálit start se nevyplatilo

Část závodníků nerozložila ideálně své síly, a tak někteří z nich poslední schody dokončili krokem. Nebylo divu, protože trasa závodu byla náročná a první patra svádějí běžce k „přepálení“ startu. Extrémně náročný ale tento běh podle organizátora Martina Konvičného není. „Strašně moc lidí si myslí, že to nezvládnou, ale přitom to pak zvládnou,“ prohlásil Konvičný směrem k běhu, ve kterém běžci museli vyběhnout celkem 520 schodů.

Závod se konal ve výškové budově City Empiria v Praze 4.
Autor: Daniel Vitouš

Unikátní běh mezi závody v metropoli chce organizátor uspořádat zase za rok. Jak ale prozradil, běh do schodů se nepořádá jenom v Praze. „Závody během června probíhaly postupně ve Zlíně, Ostravě a Brně a na podzim ještě poběžíme do schodů v Olomouci,“ prozradil Martin Konvičný. Zájemci o běh, kteří v našem hlavním městě událost zmeškali, tak budou mít možnost spravit si chuť 10. září na Hané ve výškové budově s názvem RCO.

Prohlédněte si průběh závodu ve fotogalerii:

Fotogalerie
23 fotografií