Celodenní festival pro čtyřnohé mazlíčky přilákal do Centrálního parku Pankrác desítky Pražanů, kteří měli chuť si zasoutěžit. „S Majkou trénujeme na cvičáku půl roku. Zatím je to ještě štěně. Takže to stále ještě není dokonalé a občas neposlechne, protože má svou hlavu. Což byl i důkaz toho, že klobásu stačila sníst dřív, než by se s ní vrátila ke mně na start,“ zmínila návštěvnice Barbora (27), kterou na akci přivedla i chuť poznat lidi se stejným zájmem.

Například soutěž v aportování buřtu se stala spíše degustační podívanou. „Se Sárinkou jsem trénovala tohle už dlouho. Musíte jí vysvětlit, že se tohle nejí a že poté dostane pamlsek. Je tak naučená. Takže má naučeno, že nakonec dostane více, než kdyby mlsnost nevydržela,“ pyšnila se majitelka ohaře, který byl jeden z mála, který obstál ve zkoušce. 

Čtvrtý ročník psího dne na Praze 4 nezklamal. „Dokonce jsme měli i psí zmrzlinu. Chutnala jsem ji jako člověk a byla chutná i pro mě,“ pochvalovala si novinku festivalu návštěvnice Aneta (34).  

PesFest ale nebyl pouze o soutěžích a laskominách pro čtyřnohé mazlíčky. „Součástí je jako tradičně charitativní sbírka pro psí útulky. Předem děkujeme za každý dar, který přinesete nebo na místě zakoupíte, neboť pomůže opuštěným a týraným psům,“ uvedla organizátorka PesFestu Lucie Michková.

Fotogalerie
8 fotografií