Kromě Julie Roberts a Davida Hasselhoffa se do Prahy vrátil i idol ženských srdcí George Clooney, který návštěvníky v muzeu láká k posezení u stolu a pozvání na drink. „Pro letošní rok jsou nové právě tyto tři figuríny. Aktuálně nemáme potvrzené další, ale nikdy nevíme, s čím nás Madame Tussauds překvapí,“ uvedla pro Blesk.cz Tereza Vachová, PR zastoupení výstavy Madame Tussauds v Praze. Nováčci tak doplnili postavy například ze známé upíří ságy Twilight, které působí obzvláště realisticky.

Na výstavě spatříte i hrdiny upíří filmové série Twilight sága.
Autor: Zuzana Kábelová

Ve svitu měsíce si tak můžete udělat fotku v objetí Taylora Lautnera nebo Roberta Pattinsona. Pány okouzlí pro změnu tři krasavice, modelka Heidi Klum, zpěvačka Lady Gaga nebo krásná Julia Roberts, která návštěvníky šokuje svou malou postavou.

Výroba voskové figuríny je pro tým odborníků kolikrát velkým oříškem

Zajímavostí je i fakt, že odborníci při výrobě voskových figurín používají stále stejné postupy, které vynalezla samotná madame Tussauds. Na každé postavě herce, zpěváka či sportovce pracuje početný tým sochařů, kteří pro to, aby dosáhli co nejrealističtější podoby, musí mít od každé osobnosti více než 150 detailních rozměrů tváře a hlavy. Pro celou postavu je to potom až 250 tělesných rozměrů.

Na drink hollywoodská star pozvala i naši reportérku Zuzanu Kábelovou.
Autor: Zuzana Kábelová

Kromě fotografování a natáčení se při výrobě využívá minimum moderních technologií, protože je vše děláno ručně. I vlasy jsou pro odborníky velkým oříškem. Každý vlas je na hlavu připevněn ručně a finální podoba celé hlavy trvá až 5 týdnů. Na jedné hlavě je dohromady až 10 tisíc vlasů.

Výrobou péče o »voskové celebrity« nekončí. Starat se o ně musí i v muzeu

Výroba figuríny od prvního soukromého sezení s osobností do finálního dokončení modelu může trvat až čtyři měsíce a vyjde na částku 150 tisíc liber. Všechny figuríny jsou vyráběny v Londýně, odkud potom míří dál do celého světa. V dílně ale práce na nich rozhodně nekončí. I v muzeu je potřeba starat se o to, aby byly perfektní každý den. Vzhledem k tomu, že se návštěvníci známých osobností často dotýkají, musí se pracovníci denně starat jak o jejich účes, tak o šaty. Zkrátka není to jen tak.

Týmu odborníků z Madame Tussauds se Julia Roberts skutečně povedla.
Autor: Zuzana Kábelová

Odborníci musí držet jazyk za zuby a neprozradit nic veřejnosti

Veškeré údaje o celebritách tým odborníků musí držet v tajnosti a neprozradit ani špetku tajemství veřejnosti. Jelikož vosk má tendenci se po čase smršťovat, tak jsou všechny osobnosti vyráběny o dvě procenta větší, než ve skutečnosti jsou.

První průkopnice postav z vosku. Kdo byla madame Tussauds?

Vlastním jménem Marie Grosholtz žila mezi lety 1761 až 1850 a s výrobou voskových figurín začala v Paříži. Do povědomí veřejnosti se dostala zejména tím, že během francouzské revoluce byla donucena udělat odlitky posmrtných masek popravených aristokratů. První výstava Madame Tussauds vznikla před více než 200 lety v Londýně a popularita voskových figurín od té doby šla vzhůru.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se na výrobu voskové figuríny zpěvačky Lady Gaga. Archív: Muzeum Madame Tussauds

Fotogalerie
15 fotografií