Stav rybníků v parku Stromovka nebyl v posledních letech ideální. Chybělo u nich opevnění břehů a mostky přes rybníky byly poškozené. Rybníky ale prošly revitalizací a pražský magistrát dal zelenou k jejich znovunapuštění.

„Po téměř roce a půl se nám podařilo uvést rybníky ve Stromovce opět do dobrého stavu. Vzhledem k současnému trendu zadržování vody v krajině bude jejich význam vzrůstat, protože neplní pouze funkci rekreační, ale jsou i důležitým faktorem ovlivňujícím klima v Praze, především v letních měsících,“ prozradila radní hlavního města Prahy, Jana Plamínková.

Ve Stromovce ještě nedávno probíhala dlouhá rekonstrukce vodních ploch.
Autor: Zuzana Kábelová

Místní vodní plochy dostaly nová stavidla, mostky a rovněž byly zrekonstruovány a obloženy kamenem strouhy. Během rekonstrukce se vyčistila i Rudolfova štola, která rybníky zásobuje vodou. Magistrát na celou rekonstrukci vodních ploch vyčlenil částku 9,1 milionu korun.

V příštím roce by na úpravy rybníků měla navázat parková úprava okolí vodních ploch, obnova povrchů cest a vybavení mobiliářem. Touto konečnou etapou stavebních prací by mělo omezení volného pohybu lidí, a také hluk v centrální části Stromovky ustat.