Shazování přebytečných kil po porodu bývá náročné. „Miminko je zápřah na plný úvazek, a tak ženě nezbývá než si posilovnu odříct. Myslela jsem si, že tak přijdu o pohyb a budu jen doma,“ svěřila se Blanka (31), která se vydala na strollering do Riegrových sadů na doporučení kamarádky. „Díky strolleringu mám najednou možnost cvičit, aniž bych tak přišla o čas se svým dítětem. Je to úžasná myšlenka,“ dokončila Blanka. 


Trend cvičení s miminky se šíří po celém Česku už od roku 2010. „Po celé České republice máme desítky instruktorek, které se věnují cvičení v malých skupinkách. Je jich tolik, že ani nejsem schopna z hlavy říct přesný počet,“ rozesmála se Edita Berková, autorka projektu strollering.

Mám tohle cvičení neskutečně ráda. Můžu s sebou vzít Adámka, který se ještě batolí, takže mi ani neuteče. A já si můžu zacvičit a potom si ještě popovídat s dalšími maminkami,“ těšila se ze strolleringu Dana (33), která přišla na cvičení se svým ročním synem Tomáškem.

Místo setkání v Riegrových sadech je každé úterý v 10 hodin dopoledne u dětského hřiště U Draka, od kterého se maminky přesunou pod stromy, kde cvičí do 11 hodin. Pro členy klubu Dvojka pro děti je navíc zvýhodněná cena za lekci, která stojí 50 korun.
 
Fotogalerie
6 fotografií