Koncert Hanse Zimmera v O2 areně v Praze přinesl divákům mnoho zážitků. Hudebníci na pódiu si svoje vystoupení očividně užívali. Německý skladatel společně se zbytkem hudebního tělesa vytahoval z rukávů jeden atmosférický motiv za druhým. Sám Zimmer se přitom nechopil dirigentské taktovky, jak to bývá u mistrů jeho kalibru zvykem, ale naopak sám společně s ostatními hrál na hudební nástroje.

Během jedné skladby byl schopen s lehkostí přejít od klavíru ke kytaře či banju.  Mezi jednotlivými skladbami promlouval k obecenstvu, často familiérně, jako by s diváky seděl u kávy. Vyprávěl různé příhody, které provázely vznik písní k filmům režisérských es Ridleyho Scotta a Christophera Nolana. Během svých hovorů ale přešel také na vážnější notu, když zmiňoval tragické úmrtí herce Heatha Ledgera, protagonisty postavy Jokera z filmu „Temný rytíř“, ke kterému Zimmer také složil hudební podklad.

Zrovna tak emotivně hovořil o hrůze, která se přihodila roku 2012 v kině v americkém Coloradu, kdy během půlnoční premiéry filmu „Temný rytíř povstal“ zastřelil šílený útočník 12 lidí.

Oscary ověnčený skladatel své vystoupení rozdělil do dvou částí. V té první nastoupil na jeviště ve fraku, opona se zvedala po částech a na scénu tak postupně nastoupily všechny části hudebního tělesa. Po přestávce pak Zimmer přišel ležérně v triku a do jeho vystoupení se přidala spousta světelných a vizuálních efektů, které jen podtrhovaly atmosféru celé podívané. Vznikl tím jeden velký audiovizuální zážitek, za který by se nemusely stydět mnohé špičkové zahraniční kapely.

„Bylo úžasné sledovat, jak se k sobě pan Zimmer a další hudebníci kolem něj na pódiu chovají. Bylo jasně vidět, že mezi sebou mají hodně dobré vztahy a vyloženě si sedí,“ řekl jeden z diváků Marek. „Jsem v úžasu z toho, jak hudba z mých oblíbených filmů zní naživo. Pan skladatel ve mně během tří hodin dokázal vzbudit tolik různých emocí, že to snad ani není možné. Myslím, že každý, kdo má tuhle hudbu rád, musí být z dnešního večera v sedmém nebi,“ popsala svůj zážitek Kristýna.

Hans Zimmer tak velmi úspěšně zakončil pražskou zastávku svého turné. Na dlouho si ale neodpočine, protože už 9. května vystoupí se stejnou show ve švýcarském Curychu. Ve stejném týdnu ho zájemci budou mít možnost vidět ještě v Budapešti nebo Vídni. Celá série jeho koncertů pak bude zakončena 5. června v jihofrancouzském městě Orange.