Krémové dorty bez kravského mléka a vajec nebo bezmasé burgery z luštěnin a alternativ masa v podobě seitanu nebo tempehu.

„Miluji jídlo. Takže mě sem kamarádka na festival jídla celkem lehce nalákala. A to, že se jedná o veganské jídlo, jsem se dozvěděl až na místě. Což je asi jedině dobře, protože bych možná akci oželel. Ale takhle jsem ochutnal několik jídel a měním svůj názor, že se to nedá jíst. Katka asi jen neumí vařit,“ rozesmál se Petr (32).

„Veggie Náplavka chce ukázat široké veřejnosti, jak neuvěřitelně chutná a nápaditá je veganská gastronomie, a to jak pro běžný život, tak i sportovní jídelníček. A že dnes už kvůli tomu, abychom žili zdravě a chutně, nemusí umírat žádná zvířata,“ zmínila Iva Linda Maruščáková, hlavní organizátorka Veggie Náplavky.

Na návštěvníky čekal i doprovodný program v podobě několika food show, exhibic veganských sportovců a tematických přednášek a životních příběhů dlouholetých veganů, kteří se aktivně věnují sportu.

Přednášky přilákaly zejména zájemce o alternativní životní styl, kteří se o veganský životní styl v minulosti více zajímali. Ostatní návštěvníci se věnovali zejména degustaci. „Osobně přednáškám neholduji. Přišla jsem ochutnat jídla, která sama doma nedokážu uvařit, a taky se zároveň inspirovat. Je to lepší než si prolistovávat kuchařky,“ zmínila Adéla (21), kterou láká zdravý životní styl.

Fotogalerie
43 fotografií