Ráj bez aut

Na podzim loňského roku radnice Prahy 22 nechala postavit první úsek cyklostezky, který vede z Netluk k Základní škole Bratří Jandusů v Uhříněvsi. Trasa tak dostala zcela nový povrch a vede přírodní památkou Obora, která nabízí cyklistům ráj bez automobilové dopravy. Výhodou cyklostezky je to, že se jezdci na kolech nepotkají téměř s automobilovou dopravou a celá trasa vede podél zajímavých míst. Na řadě je tak i další úsek.

V Uhříněvsi se buduje další etapa nové cyklostezky, tentokrát v úseku Netluky-Uhříněves-Kolovraty.
Autor: MČ Praha 22

Premiéra v listopadu

Protože práce na budování druhé etapy cyklostezky přes zimu stály, s oteplením se tak znovu rozběhly. „Realizace by měla být dokončena v říjnu a od listopadu letošního roku by měla sloužit veřejnosti,“ uvedl Petr Mošna, vedoucí Odboru realizace staveb městské části Prahy 22. V tuto chvíli radnici chybí vybudovat druhý úsek od ulice V Potokách až k areálu Prknovka, který se nachází na okraji Kolovrat.

Cyklostezka za 19 milionů korun

Celá cyklostezka by měla radnici stát 19 milionů korun. „Tato částka zahrnuje výstavbu obou úseků, tedy prvního úseku, jehož výstavba proběhla na podzim roku 2015, a druhého úseku, který bude dokončen v letošním roce,“ dodal Mošna.

„Letošní výstavbou snaha radnice nekončí. V současné době zpracováváme projektovou dokumentaci na plánovanou cyklostezku Pitkovice–Benice,“ dodává Mošna.

Fotogalerie
6 fotografií