Třetí ročník největšího Street Food festivalu přilákal na Hořejší nábřeží tisíce Pražanů, kteří měli chuť okusit nejrůznější kuchyně. „Většina ze zúčastněných prodejců přímo pochází nebo má určitý vztah k zemi, jejíž kuchyni prezentuje,“ prozradila organizátorka akce Monika Kaňáková.

Bramborové placky, mořské plody, steaky, dorty nebo čerstvá kokosová šťáva. U vody bylo možné okusit, na co si člověk vzpomenul a odkud si vzpomenul. Na náplavce se totiž objevilo 80 stánků, které nabízely jídla ze 40 států světa.

Miluju takovéto větší akce, člověk ochutná opravdu všechno možné. Tohle obžerství má ale i svá úskalí v podobě břichabolu. Ale s tím už počítáme,“ se smíchem prozradila návštěvnice Kateřina (24). Pomocníkem při trávení bylo klasické české pivo, na které návštěvníci čekali i desítky minut v dlouhé frontě.



Festival začal už v ranních hodinách. Avšak dopolední počasí venkovnímu pojídání moc nepřálo. A tak největší hustota lidí na náplavce nebyla před polednem, jak bývá zvykem, ale odpoledne a v podvečer, kdy vysvitlo slunce a na nebi se po dešti objevila duha. Akce se tak z původní sedmé hodiny protáhla o více než hodinu díky stále přibývajícím návštěvníkům.

Jsme rádi, že jsme si počkali. Už jsem se bál, že dnešek proprší. Takže jsme na akci asi tak hodinku a doháníme. Od rána jsme nejedli právě proto, abychom tu ochutnali co nejvíce různorodých jídel,“ svěřil se Aleš (28). Další festival jídla pořadatelé plánují na 27. srpna 2016.

Fotogalerie
12 fotografií