Od soboty 26. března až do pondělí 28. března pořádá pražská zoo velikonoční doprovodné akce. Děti mají možnost vytvořit si vlastní kraslici, namalovat si obrázek za pomoci dřevěné předlohy nebo si uplést pomlázku. Na každý den je program odlišný. V pondělí poté následuje hlavní velikonoční program. Ošetřovatelé pomlázky a vejce využijí k nakrmení různých zvířat – slonů, nosálů, supů, krkavců a pekariů. 

Největší koncentrace nadšených dětí nebyla ve vzdělávacím centru na velikonoční doprovodné akci, ani u voliér, ale v herní zóně, takzvané Bororo rezervaci, která je pro děti a jejich rodiče otevřená necelé dva roky. Nadšený smích a křik dětí, které prolézaly rozlehlým herním systémem z drobných domečků propojených žebříky, schůdky a provazy, byl slyšet i mimo hřiště.

 

S bráškou si tu užíváme skluzavku. Ta je boží. Zvířátka byla zalezlá. Tady je to mnohem lepší. Dokonce tu můžeme lézt jako ty opice,“ popisovala nadšeně Adélka (7), která si hraní s dalšími dětmi užívala už více než hodinu. „Nemůžeme odsud malé odtrhnout, stačí se podívat. Dovádějí. Jsou jednoduše ve svém živlu. Sezení na zadku je nebaví, ani když to po nich chci doma,“ dokončovala za Adélku hodnocení dětského hřiště v porovnání s velikonoční doprovodnou akcí její maminka. 

Akce barvení vajíček se zúčastnilo v porovnání s rezervací Bororo velmi málo návštěvníků. Ať už proto, že akci jejich rodiče nezaznamenali, nebo z toho důvodu, že jejich ratolesti objevily zajímavější činnost v podobě pohybových aktivit na neobvyklé prolézačce. 

Barvení vajíček nesklidilo takový úspěch. Děti chtěly zejména pohyb.
Autor: Eva Fornálová

S dětmi jsme si všimli akce náhodou, tak jsme se zastavili ve vzdělávacím centru podívat se, jak takové Velikonoce v zoo probíhají. Nemám ráda davy, které tady zdaleka nebyly. Naopak. Byl tu klid a vylidněno. Takže jsme si bez stresu mohli nanečisto vyzkoušet barvení vajec, které nás čeká v neděli,“ ocenila nízký zájem návštěvníků Tereza Pavlovská (35) se svým čtyřletým synem.