Na pražskou náplavku v sobotu přijela pojízdná občerstvení z několika zemí. Smíchovský břeh Vltavy totiž hostil přehlídku tzv. Food Truck Show. Návštěvníci mohli přijít ochutnat jídla z Itálie, Maďarska, Polska, Belgie, Francie, Rakouska, Slovenska a České republiky.

Organizátoři před třemi lety pomohli smíchovskou náplavku opravit a vdechli jí život. Následně jim tak Praha 5 kývla na spolupráci formou nefinanční záštity starosty. Nakonec měla akce velký úspěch i přesto, že se naproti pořádaly farmářské trhy jako každou sobotu.  

Jak to na festivalu vypadalo můžete vidět zde: 

Video
Video se připravuje ...

Foodtruck festival v Praze nalákal na náplavku ohromné množství lidí. Tadeáš Provazník, Blesk

Znovu a na dva dny 

Celkově se podařilo na akci dostat 46 trucků z různých států. „Je to o něco méně, než jsme čekali, na poslední chvíli asi šest nebo sedm food trucků zrušilo účast," řekla Blesk.cz jedna z organizátorek Monika Kaňáková. To ale zájem Pražanů nijak nesnížilo. 

Vzhledem k úspěchu a téměř osmi tisícům návštěvníků plánují organizátoři akci zopakovat. „Další bychom chtěli udělat na dva dny na podzim i s doprovodným programem," dodala Kaňáková.  

Návštěvníky nalákaly kromě rozmanité nabídky také poměrně příznivé ceny. Například velké burgery nepřekračovaly 140 korun.

Výletníky na festivalu nicméně zaujal jeden „stánek" o něco více než ostatní. Šlo o tříkolku jak z italských filmů padesátých let. Jejím majitelem byl Marcel Koníček, který má v Praze vinárnu. „Z kopce to jede někdy až 40 km/h," popsal s úsměvem Blesku. Ve svém food trucku měl samozřejmě víno, přesněji tři 50litrové sudy. „S food truckem jsem začal loni na festivalu Zažít Prahu jinak a letos je to pro mě první akce," svěřil se Koníček Blesku.

Foodtruck podnikání přináší podnikatelům nové příležitosti nejen na takovýchto akcích.
Autor: Eva Fornálová

Na fotogalerii přímo z místa se můžete podívat zde: 

Fotogalerie
16 fotografií