Jedná se o zážitkově poznávací hru, která účastníky provede známými i méně známými zákoutími Prahy 3. Na nejrůznějších zastaveních se lidé seznámí s řadou významných žižkovských obyvatel minulosti, i vůbec s neobyčejnou historií tamní čtvrti.

Jelikož je hra poznávací i zábavná zároveň, dojde také samozřejmě i na plnění úkolů, které se budou zaznamenávat na rozdané hrací karty s mapkou vyznačených stanovišť.
Příští sobotu se v ulicích Žižkova bude konat Velká městská hra.
Autor: ÚMČ Praha 3

Při úkolech se účastníci seznámí s typickými povoláními meziválečného období, kdy byl Žižkov vyhlášenou čtvrtí, jejíž pověst dalece přesahovala hranice Prahy. Pan Vodrážka vás uvede do tenat povolání žižkovského strážníka, Vlasta Burian se zase přesvědčí, kterak zvládáte kopat na bránu. A pozor! Kdy jindy se vám poštěstí seznámit se „největším Čechem“ Járou Cimrmanem?

Kudy kam?

Hra proběhne v sobotu 25. května. Na výběr bude dokonce ze dvou variant, kratší a delší. První povede z informačního centra městské části přes Žižkovo náměstí, radnici, Žižkovské divadlo Járy Cimrmana, Rajskou zahradu až na Škroupovo náměstí a zpět do infocentra. Měřit bude lehce přes tři kilometry.

Delší trať povede přes Žižkovo náměstí a kostel sv. Rocha na radnici, odkud se půjde na Prokopovo náměstí a na Vítkov. Dále pak na cyklostezku, ke stadionu Viktorie Žižkov až na Rajskou zahradu a odtud zpět do infocentra. Vzdáleností by měla vycházet lehce nad pět kilometrů. Obě trasy startují v informačním centru Prahy 3 (Milešovská 1) mezi 10–12 hodinou. Vstupné je volné.
Fotogalerie
9 fotografií