Bezplatné očkování a čipování pořádá Centrum sociálních služeb Praha. Tentokrát proběhne ve čtvrtek 15. listopadu od 9:00 do 11:00 hodin v Michli, kde se v areálu zdejších tepláren nachází i zimní noclehárna pro osoby bez přístřeší. Dle informací dosavadního radního pro sociální oblast Daniela Hodka (ČSSD) tato snaha chrání psy i Pražany, kteří s nimi mohou přijít do styku.

Podle ředitele centra sociálních služeb Tomáše Jána je bezplatné čipování důležité pro případ, že se některý z těchto psů zaběhne. „Pomocí čipů mohou být psi identifikováni v případě zaběhnutí či odchytu a případně vráceni majitelům,“ uvedl Ján.

Tato akce naposledy proběhla letos v květnu, kdy očkování dostaly dvě desítky psů. „Klienty informujeme o akci pomocí letáčků, které mezi ně distribuují terénní pracovníci. Zároveň je oslovujeme prostřednictvím dalších poskytovatelů sociálních služeb, kteří zajišťují pomoc lidem bez přístřeší,“ dodala k tématu zástupkyně ředitele Centra sociálních služeb Praha Ludmila Tomešová.