Je libo červené, bílé nebo růžové? Suché, polosuché či sladké? Sauvignon, tramín nebo burčák? Na výběr z kvalitních českých a moravských vín toho bude ve dnech 14. a 15. září na náměstí Jiřího z Poděbrad více než dost. Na vinobraní najdou návštěvníci prestižní vinařství, z nichž se nejedno zúčastnilo mezinárodních vinařských klání. Tradiční akci navíc doplní pestrý doprovodný program, který ocení i děti.

Koncerty i divadélka

Tržiště bude v oba dny otevřeno veřejnosti ve 12 hodin a fungovat bude až do 22 hodin. Kromě možností ochutnat nejrůznější vína se návštěvníci dočkají i řady veřejných vystoupení. Například v pátek v 15 hodin vystoupí Presúzní sbor Velké Pavlovice. Ve 20 hodin pro změnu zahraje pop-rapová kapela Poetika.

Následující den se návštěvníci mohou těšit na funk-crossoverovou kapelu Megaphon, která vystoupí v 17 hodin. Michal Hrůza coby hlavní hvězda vinobraní vystoupí ve 20 hodin, prakticky na závěr celého programu. I když je dvoudenní akce před kostelem Nejsvětějšího srdce Páně určena především dospělým, na děti se v programu myslelo také. Nejmenší si samozřejmě neužijí vína, ale nejrůznějších workshopů, dílniček a dokonce i malého divadla.