Zenklova ulice nese jméno po posledním pražském primátorovi Prahy před druhou světovou válkou Petru Zenklovi. Na území Prahy 8 jsou ulice například pojmenované také po československých výsadkářích, protože v Libni proběhl úspěšný atentát na Reinharda Heydricha.

Jsou zde však i ulice pojmenované po lidech, které už dnes bohužel příliš lidí nezná. Příkladem je Voctářova ulice, která jako první v rámci nového projektu dostala dodatkovou informační tabuli. Dozvíme se na ní, že Josef Voctář byl libeňský politik na přelomu 19. a 20. století, zároveň šlo o posledního starostu samostatného města Libeň. Roku 1901 se zapříčinil o připojení této obce k Praze.

Radnice Prahy 8 by ráda tento projekt dál rozšiřovala, nové informační tabule se instalují na jednotlivá místa se souhlasem majitele dané nemovitosti. Úřad vyzývá vlastníky, kteří mají zájem o umístění podobné cedule, aby se sami přihlásili. Podmínkou však je, aby se na místě nacházela také červená cedule s názvem ulice. Pokud máte pro tento projekt jakýkoliv tip, kontaktujte radnici prostřednictvím e-mailu.

Fotogalerie
5 fotografií