Poliklinika v Plaňanské ulici je jedním z důležitých zdravotnických zařízení Malešic i Strašnic. Její rekonstrukci mohou tudíž obyvatelé Prahy 10 kvitovat s povděkem, tím spíše, že okolo ní byly dlouhodobé průtahy. Ty se nyní radnici podařilo překonat.

Rekonstrukce chod ovlivní jen málo

Za dva roky jsme připravili takovou rekonstrukci, která neomezí péči o pacienty a zároveň povede k úplné obnově tohoto zdravotnického zařízení,“ říká místostarosta Prahy 10 Tomáš Pek (TOP 09). V praxi to bude tak, že poliklinika bude i přes probíhající rekonstrukční práce otevřená veřejnosti. Výhodou je v tomto ohledu dispozice objektu.

Polikliniku je totiž podle radnice možné rozdělit na dva samostatně fungující celky, přičemž lékaři po čas rekonstrukce budou moci využívat i prostory v Bytovém domě Malešice. Rekonstrukce by z polikliniky měla učinit moderní zdravotnické zařízení. „Pokud všechno půjde dobře, skutečně by se do konce roku 2018 mělo s rekonstrukcí začít. Věřím, že to je skvělá zpráva pro všechny lékaře i pacienty,“ uzavírá Pek.
Fotogalerie
5 fotografií