Největší otazník visí nad německým favoritem Poldi’s Lieblingem. Je to sice bez přehánění nejlepší kůň, který kdy překročil české hranice, ale letos kvůli zdravotním potížím ještě nestartoval. Trenérem famózního ryzáka je zkušený německý trenér mnoha vítězů Andreas Wöhler a v sedle bude mít Eddyho Hardouina, aktuálně pátého nejlepšího žokeje francouzského šampionátu.

Největšími konkurenty by mu mohli být suverénní vítěz Velké červnové ceny Saul s žokejem a současně svým ošetřovatelem Beysimem Ferhanovem, spolehlivý Mon Cheri s Jiřím Chaloupkou a francouzský hřebec Dragon s Petrem Foretem v sedle.

Celkem se běží osm dostihů. Start prvního je ve 14 hodin, areál je otevřen ve 12 hodin. Děti do 15 let a držitelé celoročního kupónu pražské MHD mají vstup zdarma.

Pokud nemáte možnost osobně navštívit dostihy, sledujte online přenos na www.dostihy.cz. Vsadit si můžete u sázkových kanceláří Tipsport a Chance. Česká televize plánuje z hlavního dostihu pouze nedůstojný přímý přenos v délce deset až patnáct minut…

Představitelé závodiště kromě vrcholu sezony představili plány rozvoje areálu včetně možné podoby kontroverzní hlavní tribuny.

Takto by mohla vypadat tribuna na závodišti ve Velké Chuchli.
Autor: Dostihové závodiště Praha - Velká Chuchle

Zde předkládáme tipy dostihového odborníka Antonína Ebra z redakce Blesku na vítěze jednotlivých dostihů:

I. Falcon Baby
II. Mr Right
III. El Loco
IV. Dylanka
V. Intisari
VI. SAUL
VII. Wave of Gracie
VIII. Irish Hit

Fotogalerie
12 fotografií