Jižní město rok od roku vzkvétá. Už to není jen „největší sídliště“ v Praze, tzv. betonové město. Díky řadě nejrůznějších projektů, v rámci kterých se do dříve zanedbaných ulic Chodova či Opatova navrátilo značné množství zeleně či dekorativních prvků, nabývá tato městská část moderní příjemné čtvrti.

Do některých řešení se zapojili i studenti Střední odborné školy multimediální a propagační tvorby. Právě z jejich řad vzešel návrh mozaiky, která bude umístěná do prostoru mezi ulicemi Ke Kateřinkám a Opatovská. Autorkou vítězného návrhu je Linda Netušilová, která předčila pět svých spolužáků a spolužaček.

Měsíc práce a mozaika je na světě

„Práce mi trvala měsíc,“ vysvětlila Linda Netušilová. „Dlouho trvalo stínování a vybarvování, protože barvy bylo nutné namíchat. Při tvorbě jsem se řídila hlavně jednoduchostí, držela jsem se stejných tvarů i barev, aby k sobě pasovaly,“ uvedla mladá umělkyně. Radnice Prahy 11 nechá vítězný návrh mozaiky v blízké době realizovat.

Participace mladých občanů je vítaná

Napadlo nás oslovit studenty umělecké školy a požádat je o spolupráci při návrhu venkovní mozaiky pro připravovanou regeneraci lokality Opatovská - Ke Kateřinkám, která se nedaleko této školy nachází,“ sdělila v tiskové zprávě vedoucí odboru územního rozvoje Miroslava Fišarová. „Potěšila mě nejen ochota ke spolupráci, ale hlavně skutečnost, že se sešlo více návrhů a prakticky všechny byly použitelné.“

Fotogalerie
6 fotografií