Když jde o to udělat dobrý skutek a ještě mít dobrý pocit z toho, že člověk udělá něco pro své zdraví, není nic případnějšího než využít k tomu vhodnou sportovní akci. Ta nejbližší se koná už v sobotu 19. května mezi Štiřínem a Všedobrovicemi, kde proběhne tzv. Kros Štiřín.

Závod se koná pod záštitou nejlepších světových a zároveň také českých atletů Tomáše Dvořáka, Radka Šebrleho či Barbory Špotákové, o jejichž poháry se letos bude běhat. Pro každého účastníka je připraven drobný dárek a diplom, pro tři nejlepší z každé soutěžní kategorie pak medaile i věcné ceny. Vítězové si odnesou poháry.

Pomoc těm, kteří se bez pomoci neobejdou

Závod se koná v několika soutěžních i věkových kategoriích. Zúčastnit se jej mohou předškoláci, zrovna tak jako dospělí. První závodníci vybíhají už v 10 hodin. Blíže k programu ZDE. Výtěžek ze závodu připadne Centru pro nedonošené děti v porodnici U sv. Apolináře.

Kudy kam?

Akce se koná u Štiřína a Všedobrovic v obci Kamenice, jihovýchodně od Prahy. Nejideálněji se na místo konání dopravíte z Prahy autem nebo autobusem. Z autobusové zastávky Budějovická jezdí linka 339 do zastávky Sulivec, Želivec, kde lze přestoupit na autobus do Kamenice, Štiřína. Případně lze jet linkou 363 z Opatova do zastávky Petříkov, rozcestí, odkud lze zhruba za 20 minut taktéž dojít k dějišti závodu.

Takto vypadala atmosféra závodu před dvěma lety:

Video
Video se připravuje ...

Přidejte se k závodu Kros Štiřín 2016 Kroš Štiřín