Téměř půl roku ve stanici metra A Muzeum funguje jednosměrný provoz, který umožňuje pouze nástup a výstup cestujícím ve směru Depo Hostivař. Důvodem je rozsáhlá rekonstrukce, která byla zahájena v létě loňského roku. Ta si také vyžádala obousměrnou uzavírku stanice v sobotu a v neděli 12. a 13. května. Od zahájení ranního provozu do jeho ukončení tudy metro bude jen projíždět.

Během výluky se bude montovat kamenná dlažba, proběhne osazení a zapojení sloupků odbavovací linky nebo montáž osvětlení. Mělo by jít o jedno z posledních omezení, které tu Pražany čeká. Podle původních odhadů by se frekventovaná stanice metra měla 21. května obousměrně zprovoznit. Zbývající rekonstrukční práce, které mají být ukončeny v září, by už měly probíhat za plného provozu.

Dopravní opatření

Pro výstup do oblasti Václavského náměstí lze využít stanici Můstek,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. „Pro přestup z linky A na linku C doporučujeme vystoupit ve stanici Můstek a dále využít linku B do přestupní stanice Florenc.“ Stejné je to v opačném případě.

Fotogalerie
8 fotografií