Sportovci, sportovní nadšenci a zástupy pořadatelů o prvním květnovém víkendu zaplní centrum hlavního města. Volkswagen Maraton Praha 2018 slibuje velký zážitek ve vytrvalostním běhu, přinese ale s sebou také řadu dopravních omezení.

Vlastní závod se koná v neděli 6. května, kdy se ulice budou postupně uzavírat zhruba od 8:00 do 16:00 hodin. Zákaz parkování v ulicích, které se ocitnou na trase závodu, bude platit už od soboty 5. května.

Start i cíl závodu bude na Staroměstském náměstí, první běžci se na trasu v neděli dostanou v 9:00 hodin. Následovat bude běh přes historický střed Prahy, během kterého se sportovci dostanou na Čechův most, Malou Stranu, Karlův most nebo náměstí Jana Palacha.

Trasa závodu dál pokračuje přes nábřeží Edvarda Beneše do Holešovic, odtud dále přes Libeňský most do Libně a Karlína. Rohanským nábřežím povede trasa zpátky až do centra na Staroměstské náměstí, odkud běžci budou dále směřovat na Smíchov a přes Palackého most na Rašínovo nábřeží.

Mapa Volkswagen Maratonu 2018
Autor: RunCzech

Běžci doběhnou do Podolí, kde se otočí a vyrazí zpátky přes Palackého most na Smíchov na Strakonickou ulici. Tady se zase otočí a poběží znovu do centra Prahy. Přes most Legií a Smetanovo nábřeží se postupně dostanou až na nábřeží Edvarda Beneše a opětovně vyrazí do Holešovic. Zopakují si trasu přes Libeňský most a Rohanské nábřeží až na Staroměstské náměstí, kde závod skončí.

Na webu pořadatele naleznete podrobné informace o jednotlivých uzavírkách včetně časového harmonogramu a výpisu ulic se zákazem parkování den před závodem. Dopravní podnik uveřejnil celou řadu dopravních omezení, která v souvislosti s maratonem vstoupí v platnost.