Pohyb po městě může zejména při delší přítomnosti v ulicích postavit chodce před onu nerudovskou otázku „Kam s ním?“ – v tomto případě tedy „kam zajít s nutkáním na toaletu“.

Na území Prahy 7 od roku 2016 funguje WC kompas, díky kterému při zahájení této činnosti nabízelo 20 různých podniků kolemjdoucím možnost bezplatně využít v tomto ohledu jejich služby. V současnosti je těchto míst už asi 35 a další mají přibývat. Nově se do projektu zapojil také Letenský zámeček ve stejnojmenných sadech.

„Toalety zdarma jsou určitě dobrou zprávou pro návštěvníky zahrádek v Letenských sadech, které patří mezi nejoblíbenější a nejnavštěvovanější v celé Praze. Další pozitivní novinkou je, že zde byl aktuálně nainstalován bankomat. Byla po něm velká poptávka, jelikož u kiosku s občerstvením není možné zaplatit kartou,“ uvedl ke změnám místostarosta Prahy 7 Kamil Vavřinec Mareš (PRAHA 7 SOBĚ).

Radnice Prahy 7 hodlá před nadcházející letní sezonou všechna místa v rámci WC kompasu projít a zkontrolovat, městská část se navíc bude snažit zapojit do této služby další ochotné podniky na svém území.