Na měsíc duben se mnozí těší i s několikaměsíčním předstihem. Aprílem začíná, pálením čarodějnic končí. Ve Kbelech právě při Pálení čarodějnic proběhne tematický program plný zajímavých soutěží a nejrůznějších představení. V tamním Centrálním parku začne okolo 13. hodiny, a probíhat bude až do večera.

Soutěže, ohňová show i živá hudba

Nejen obyvatelé tamní městské části se mohou těšit na zajímavý a pestrý program. Kromě nejrůznějších soutěží v parku i v amfiteátru dojde třeba čarodějnické představení nebo ohňovou show. Kdo bude chtít, může si nechat od věštkyně nechat vyložit svou budoucnost. A mnoho jiného, co dozajista potěší jak velké, tak i malé návštěvníky.

V parku budou stát prodejní stánky, které nabídnou například nejrůznější koření, upomínkové předměty tradiční české řemeslné výroby nebo občerstvení. Nebudou chybět ani pouťové atrakce. Atmosféru od 19 hodin jistě zpestří živá hudba country/folk rockové skupiny Holokrci.

Proč se pálí čarodějnice?

Tak zvané Pálení čarodějnic je český lidový svátek, který si obzvláště mezi mladými lidmi uchovává pevné místo na stupnici obliby. V podstatě jde dnes o jakési metaforické vítání jara, při kterém se symbolicky pálí čarodějnice, kterých se právě na přelomu dubna a května podle lidových pověstí vyskytovalo nejvíce. Dnes se jím však lidé spíše baví a užívají si chvíle veselí, které mohou trávit pospolu.

Fotogalerie
21 fotografií