Nový skatepark v Praze 14 na Černém mostě vznikl u volnočasového centra Plechárna v ulici Bryksova 1002/20. „Skatepark se inspiruje posledními zahraničními trendy a přináší i více prvků »ulice«,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí Prahy 14 Veronika Berná.

Moderní, velký a zábavnější

Zbudování skateparku vyšlo radnici na necelých 6 milionů korun. S financováním pomohl i magistrát. Zda byla částka dobře investována, si mohou skateboardoví nadšenci ověřit už od prvního dubnového víkendu. Dočkají se zhruba 800 metrů čtverečního prostoru. Ten bude disponovat novými překážkami i barevně odlišenými prostory.

„Aby byl park připravený už na letošní sezónu, pracovalo se na něm i přes zimu,“ uvedla vedoucí Plechárny Tereza Němečková. „Plechárna má sice k dispozici i vnitřní skateovou halu, nicméně když je hezké počasí, je rozhodně příjemnější jezdit venku.“ Za novou podobou skateparku stojí Jan Bašný a Jiří Broun, kteří na ní s firmou Mystic Constructions spolupracovali. Oba jsou zruční skateboardisté, takže lze očekávat, že vědí, jak takový park uzpůsobit ostatním.