Plánovaná revitalizace Rokytky je součástí dlouhodobého projektu Palmovka 2030, který má zkvalitnit veřejný prostor v centrální oblasti osmé městské části. „Studie, která bude podkladem k revitalizaci toku Rokytky, je dalším z kroků, kterými přispějeme ke zvelebení Palmovky a dodáme jí punc skutečného centra Prahy 8, kde se nejen Libeňáci a Pražané budou chtít zastavit,“ uvedl místostarosta Prahy 8 Petr Vilgus (SZ).

Cílem úprav je zajištění rozmanitosti v okolí vodního toku a zavedení opatření proti jeho znečišťování. Vznikající studie řeší více než kilometrový úsek břehů, revitalizace by měla zasáhnout část Rokytky od křížení s Čuprovou ulicí po protipovodňový uzávěr. Zásadní proměny mají čekat okolí říčky v oblasti Elsnicova náměstí.

Podle informací radnice Prahy 8 by se lidé rádi u Rokytky zdržovali déle, v tomto ohledu však mezi současné problémy patří nepřístupnost zdejších břehů a nedostatek veřejných ploch a míst k posezení. Městská část plánuje veřejné projednávání navrhovaných úprav zmiňovaného vodního toku, které proběhne ve středu 7. března od 18 hodin ve školní jídelně Základní školy Bohumila Hrabala.

Fotogalerie
3 fotografie