„Dnes předáváme k užívání nově upravený prostor pro účely provozu Rodinného centra Jablíčkov. Zbývá nám dokončit úpravu prostoru pro provoz pobočky Městské knihovny,“ uvedl při příležitosti otevření rodinného centra místostarosta Prahy 10 Tomáš Pek (TOP 09). „Vznikne tak komplex veřejných služeb v Bytovém domě Malešice.“

Školička, kroužky pro děti, seniorský klub

Nově otevřené rodinné centrum skýtá škálu využití všem věkovým skupinám. Nabídne například poradnu i školičku pro děti do dvou let, nejrůznější kroužky pro děti, různé herny nebo dílny pro mládež i programy určené dospělým, včetně seniorského klubu. Na místě je i veřejná jídelna. V červnu letošního roku by měla být zprovozněna i pobočka Městské knihovny v Praze.

Rodinné centrum Jablíčkov sídlí v prostorách Bytového domu Malešice. Ten je k nalezení v Počernické ulici, přímo u autobusové zastávky Plaňanská. Budova do roku 2013 fungovala jako ubytovna pro zahraniční dělníky. Radnice Prahy 10 následně budovu zrekonstruovala, a nyní slouží jako bytový dům jak pro mladé i seniory, tak také nově vzniklému rodinnému a komunitnímu centru.