Vznik nové školy radnice Prahy 7 plánuje v Rajské ulici nedaleko železniční stanice, kde nyní funguje škola Českobratrské církve. Právě ta v sousedství této budovy postaví zcela nový objekt s tělocvičnou a jídelnou, po přestěhování do nového prostoru stávající dům využije městská část pro zřízení své vlastní vzdělávací instituce. Její žáci budou sousední jídelnu a tělocvičnu také využívat.

„Podle demografické studie budeme muset do budoucna zachovat tempo zhruba dvě nové třídy v základních i mateřských školách ročně. Snažíme se maximálně využívat dotací, přesto jsou naše finanční možnosti značně omezené. Vítáme řešení, kdy se podaří zachovat zavedenou a oblíbenou Bratrskou školu a zároveň si uvolníme své prostory pro další rozšiřování školních kapacit,“ uvedl k plánům starosta Prahy 7 Jan Čižinský (PRAHA 7 SOBĚ).

V současné době vzniká studie a další části projektové dokumentace pro novou stavbu. Pokud nenastanou žádné nečekané komplikace, dá se podle odhadů koordinátorky škol Evangelické akademie Heleny Wernischové předpokládat, že škola by mohla stát v roce 2021.