Radnice Prahy 8 oznámila letošní záměr revitalizovat některá místa městské části, která se nacházejí ve špatném stavu. Nového vzhledu se dočká prostranství v libeňské ulici Pivovarnická. Lidé si tu stěžují na často zatopenou silnici a vyšlapaný trávník.

„Proto již v první polovině roku 2018 zahájíme úpravy, jejichž součástí bude vybudování spojovacího chodníku mezi ulicí Pivovarnická a cyklostezkou A26 a rekonstrukce problémové části vozovky,“ uvedl místostarosta Prahy 8 Matěj Fichtner (ANO), podle kterého se v lokalitě dá počítat i se vznikem nových parkovacích míst a revitalizací prostranství směrem k říčce Rokytce.

Lepšího vzhledu veřejného prostoru se mají letos dočkat také obyvatelé Bedřichovské ulice a přilehlého okolí v Ďáblicích. Plánuje se tu oprava schodiště a chodníků, které jsou v havarijním stavu. V rámci dalších terénních úprav se tu předpokládá také vznik rampy pro bezbariérový přístup.

Změny se chystají také pro obyvatele Svídnické ulice v Bohnicích. Tady začne v polovině roku vznikat čtrnáct nových parkovacích míst, pracovníci také dají do pořádku zdejší zeleň. „Především zde proběhne ošetření stávajících stromů a keřů a rekultivace trávníku. Prostor pro kontejnery bude kvůli komfortu nově zastřešen, stání bude nově napojeno na vozovku i na chodník pro pěší,“ dodal k úpravám Matěj Fichtner.