Vozy automobilky Mercedes-Benz budou v OC Arkády Pankrác vystaveny od 1. do 24. února. Zájemci se mohou těšit například na automobil Benz Patent Motorwagen, který byl v 19. století jako první vůz na světě poháněn spalovacím motorem, ale také na Mercedes-Benz 500K, který se řadí mezi nejdražší veterány vůbec. Vystavené vozy nabídnou ucelený přehled konstrukčního vývoje této automobilky.

Putovní výstava kromě Prahy zavítá také do Brna a do Bratislavy. Většina jejích exponátů pochází ze soukromé sbírky Ladislava Samohýla, která čítá na 300 kusů historických vozidel různých značek. OC Arkády Pankrác výstavu doprovodí pestrým programem, který nabídne třeba projížďky ve zmíněném Benz Patent Motorwagenu, nebo zkušební jízdy v jiných vozech.

Německá automobilka Mercedes-Benz je jedním z celosvětově proslulých výrobců automobilů. Škála jejích výrobků je široká, od osobních automobilů přes nákladní až po závodní nebo luxusní vozidla. Ty během období Třetí říše využívali i její nejčelnější představitelé včetně Adolfa Hitlera. 

Fotogalerie
7 fotografií