Změny v řešení zón placeného stání v Praze 7 se přívětivě promítnou do počtu parkovacích míst v některých oblastech městské části. Nová stání se mají v únoru objevit i v ulici Vrbenského před holešovickým vlakovým nádražím. V úseku od ulice Malá Plynární po Ortenovo náměstí přibudou smíšená místa pro návštěvníky i rezidenty, od Bondyho ulice po čerpací stanici v ulici U Elektrárny se objeví návštěvnická oranžová zóna.

Podobné úpravy se plánují také pro nábřeží Kpt. Jaroše. V úseku od křižovatky s ulicí Dukelských hrdinů po Hlávkův most se objeví 15 nových parkovacích míst s režimem návštěvnické zóny.

U Stromovky se pak rozšíří návštěvnická zóna v lokalitě u Císařského ostrova. V úseku od můstku na něj až po viadukt u nábřeží v ulici Za Elektrárnou přibudou desítky nově značených míst pro vozidla. Všechny uváděné úpravy by dle radnice měly vejít v platnost se zahájením změn 1. února nebo záhy poté.

Dopravních opatření v posledních měsících na území Prahy 7 přibývá. Nedávno se na Strossmayerově náměstí objevily sloupky, vozy zásobování totiž parkovaly na chodníku: