Kvůli zrušení provozoven hazardních her nyní radnice Prahy 3 řeší milou starost, co s uvolněnými prostory po nich. Vizí starostky Vladislavy Hujové (TOP 09) je především kulturní centrum. „Žižkov a jeho okolí chci dostat do povědomí jako místo s kvalitním uměním,“ řekla k tomu Hujová.

K zaplnění uvolněných prostorů by měla posloužit soutěž drobných podnikatelů a živnostníků - Podnikatel Prahy 3, kterou radnice vyhlásila. Do soutěže se drobní podnikatelé, živnostníci nebo provozovatelé kulturních a vzdělávacích zařízení mohli sami zdarma přihlásit, nebo je mohl nominovat kdokoliv jiný. Z výsledků soutěže by mělo být jasné, které služby zde naleznou největší uplatnění.

Hlasuje se do konce roku

Hlasování v soutěži je již v plném proudu. Vybírat může do konce roku každý, a to na internetových nebo facebookových stránkách soutěže. Volit lze v kategoriích Služby, Kultura, Obchod či Restaurace a kavárny. Z 5 finalistů v jednotlivých kategoriích vybere porota vítěze. „Když bude poptávka lidí, je možnost vyhlásit veřejné výběrové řízení na nájemce prázdných prostor,“ doplnila Hujová s tím, že budou zohledněny i ty služby, které na Praze 3 úplně chybí.